18 Şubat 2012

Kurbağa, Köpek ve Tanrı


Yılanlar, akrepler, kuzgunlar ve kara kediler gibi Kurbağalar da felaket habercisi olarak görülürler. Aşağıdaki hikâye bunun kanıtıdır.
KURBAĞA HAKKINDA BİR AFRİKA EFSANESİ
Çok az suyun bulunduğu bir gün, İnsanoğlu zamanını düşünerek geçirmiş ve bir gün ölüp bir daha kalkamayacağının farkına varmış. İnsanoğlu, çiçek açan bir bitki gibi, öldükten sonra tekrar yaşama dönmesini rica etmesi için Köpek’i Tanrıya göndermiş.
Köpek yola çıkmış ve burnunu izleyip Tanrı’ya doğru gitmiş. Kısa süre sonra çorba kokusuyla dikkati dağılmış ve açlıkla kokunun kaynağına yönelmiş. Çorbanın kaynamasını izlemek için yakına gelen köpek halinden memnunmuş ve görevini unutmuş.
Köpek’in kaybolduğunu gören Kurbağa, Tanrı’ya gitmiş ve İnsanoğlu’nun bir daha yaşamak istemediğini söylemiş. Eğer İnsanoğlu yeniden doğarsa diye düşünmüş Kurbağa, kısa sürede nehirleri kirletip kurbağaların doğum ve yaşam yerlerini yok eder.
Sonunda Köpek, İnsanoğlu’nun mesajını iletmek için Tanrı’nın yanına varmış. Yatmış ve uluyarak söylediği şarkıda İnsanoğlu’nun yeniden doğmaya muhtaç olduğunu dile getirmiş. Tanrı Köpek’in İnsanoğlu’na olan sadakatinden etkilenmiş.
Ama Tanrı Kurbağa’nın dileğini yerine getirmiş çünkü o önce gelmiş.
[ ALINTIDIR ] 
HellBoy - Yıkım Dölü; İthaki Yayınları, 1. Baskı, 2003. Çizgi Roman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder